Nyolc vágányt bontanak el Kelenföldön

2015.03.18. 21:50

Az esztergomi vasúttal, a Kelenföldi pályaudvarral, valamint Kecskemét tömegközlekedésével kapcsolatban több projekt közbeszerzési kiírását engedélyezte a kormány, az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az uniós forrásból megvalósítandó projektek közül kettő a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításához kapcsolódik. Így még egy vágány épül Angyalföld és Újpest között, a Béke úton pedig új villamosmegálló létesül az angyalföldi vasútállomásnál.

A 4-es metróvonal beruházásának részeként elbontanak a Kelenföldi pályaudvaron 8 vasúti vágányt, és azok helyére P+R parkoló épül. Kecskemét belső részén zéró emissziós zónát akarnak létrehozni, ennek érdekében hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszokra, valamint azok telephelyének megépítésére írnak ki közbeszerzést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla