A Hungária még fizeti a brókereit

2015.04.21. 17:19 Módosítva: 2015.04.21. 17:22

Miközben az ügyfélpénzek befagytak, és még a láthatóan meglévő pénzeket sem fizetik ki a Hungária Értékpapírnál, a vs.hu szerint a brókereket a mai napig fizeti a cég, lényegében a felszámolóbiztos jóváhagyásával. A lap szerint az érintett dolgozók is érdeklődtek a biztosnál, hogy miért alkalmazzák és fizetik még mindig őket. Az értesülést a cég egyik vezető brókere is megerősítette, kb. 80-90 emberről lehet szó.

A cég tevékenységi engedélyét az MNB egyébként már visszavonta, és kezdeményezte a felszámolást, ami akkor indul majd el hivatalosan is, ha  az erről szóló bírósági végzést is közzéteszik. Ez viszont még nem történt meg.

A másik gond az, hogy eközben azok az ügyfelek sem jutnak a megtakarításukhoz, akik a felügyeleti biztossal egyeztetve úgy tudják, hogy minden pénzük megvan. Ők a Beva-kártalanítástól és összeghatártól függetlenül minden pénzüket vissza kell kapják. Egyelőre viszont egy forintot sem kaptak készhez, csak az nem tiszta, hogy miért. Ők elméletileg a jogi eljárástól függetlenül jogosultak lennének a mielőbbi kifizetésre, a cégnél ugyanis az ő személyes vagyonuk parkol, amit az MNB nem zárolt. Hasonló problémája volt egyébként a Buda-Cash-károsultaknak is.