Az Uber lopott ötletből született

2015.05.15. 20:35 Módosítva: 2015.05.15. 20:36
A sikeres technológiai cég (nem taxis cég), az Uber ötlete nem a cég alapítóitól származik - ezt állítja legalábbis egy Kevin Halpern nevű vállalkozó, aki most pert is indított a világ legnagyobb startupja ellen, írja a Portfolio.

Pert indított az Uber ellen (pontosabban az alapítók és néhány befektető ellen) a San Fransisco-i legfelsőbb bíróságon egy Kevin Halpern nevű vállalkozó. Azzal gyanúsítja őket, hogy ellopták az ötletét. Egy "on-demand" taxikereső szolgáltatást akart indítani, ami mobiltelefonokon és GPS-en alapul.

Halpern szerint eredetileg az ő fejéből pattant ki az ötlet és a technológia. Sokszor találkozott az Uber vezérigazgatójával, Travis Kalanickkal és az egyik alapítóval, Garrett Camppel 2006-ban, akik végül később megvalósították az elképzelést.

A kereset szerint Halpernt legalább 1 milliárd dolláros kár érte és jogosult egy nagy részesedésre az Uberből. Az Uber a világ legnagyobb startupja, a legutóbb kapott befektetések alapján 50 milliárd dollárra teszik az értékét.

Ez nem az első eset, hogy Halpern pert indít egy vállalat ellen. Korábban az OfferPal nevű céget perelte be, amely a közösségi játékok fejlesztőinek segít hirdetőket szerezni - írja a Marketwatch.