Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Nem lesz több kétliteres Coca-Cola

2015.05.27. 17:13 Módosítva: 2015.05.28. 12:50

Nem gyárt több kétliteres palackot a Coca-Cola, és lassacskán a boltokból is elfogynak a készletek, írja az Origo. A Coca-Cola magyarországi képviselete április végén vezette be az 1,75 literes palackokat, amelyek a már húsz éve használt kétliteres műanyagpalackokat váltják – mondta az újságnak Bányi Kata, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. kereskedelmi marketingigazgatója.

Fontos tudnivaló az is, hogy a váltás nemcsak a klasszikus kólaízű üdítőt érinti, hanem az összes "prémium szénsavas üdítőitalt", mint például a Fantát, a Sprite-ot és a Kinley-t.

Az üzletekben egyelőre még mindkét változat kapható, viszont a kétliteres változat több helyen is olcsóbb, mint az 1,75 literes. 

"Cégünk végrehajtott egy minimális, 2 százalékos áremelést, az egész évben tartó árakciók miatt a fogyasztói literárak azonban nem változnak majd. Új, 1,75 l termékeink palackonkénti ára így lényegesen kedvezőbb lesz, mint 2l-es termékeinké volt" - közölte a vállalat.  

A marketingigazgató azt is elmondta, a boltok annyiért adják a termékeket, amennyiért csak akarják, a beszerzési ár nem kötelezi őket semmire. A Mirror közben azt is kiszámolta, hogy egy 1,75 literes kólában 14,3 millió buborékkal van kevesebb, mint a kétliteresben.

Áprilistól már egyébként 2,25 literes Coca-Cola termékeket is vásárolhatunk (igaz nem mindet, és nem mindenhol), amelyek a 2,5 literes flakonokat váltják majd a nyár végétől, akkor szűnik meg ugyanis azok gyártása.

A marketingigazgató azt is elárulta, a méretcsökkentéseket

alapos fogyasztói kutatások és egy tavalyi bolti teszt

előzte meg.

Nemcsak nálunk történt azonban hasonló: Nagy-Britanniában például már 2014 elején lefaragták a 2 literes palackokat, amit ott mindenekelőtt a vásárlói szokások megváltozásával magyarázott a cég.