Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Újra lehetne villanyoszlopon reklámozni

2015.06.04. 16:17

A közvilágítási, villany- és telefonoszlopokra a jövőben újra lehetne reklámtáblákat rakni, sőt a parlament gazdasági bizottságának a közúti közlekedési törvényhez benyújtott módosító javaslata szerint információs táblákat is – írja az MTI az Országgyűlés honlapján megjelent módosításra hivatkozva.

Az információs táblák olyan – a közúti (KRESZ-) jelzőtáblákon nem közölhető – információkat tartalmaznak, amelyek a közlekedőket segítik az úti céljuk elérésében. A Bánki Erik (Fidesz) alelnök által jegyzett javaslat az információs táblák kihelyezése tilalmának feloldását azzal indokolja, hogy a lakosságnak a közlekedés során esetenként a KRESZ-tábláknál bővebb információkra is szükségük van.

A KRESZ-táblák elhelyezését az önkormányzatoknak tűrniük kell, pénzt nem kapnak érte, az információs táblák után – amelyek legfeljebb két négyzetméteresek lehetnek – viszont díj jár nekik. Ez Budapest közigazgatási határán belül nettó 1500 forint táblánként és havonta, mindenhol másutt pedig nettó 750 forint a javaslat szerint.