Kirúghatják a Szerencsejáték Zrt. vezérét

2015.06.05. 10:59

Hétfőn felmenthetik Szentpétery Kálmánt, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját az ittapiros.com információi szerint. 

Szentpétery a kormányváltás óta irányította az állami szerencsejáték monopóliumot. Ide ömlik pénz, hiszen a lottóra sorsjegyekre, és egyebek árbevételének csak nagyjából a felét adja vissza nyereményként. 

A Szerencsejáték Zrt pedig a felhalmozódott közpénz egy részét visszaadja költségvetésbe, egy másik részéből pedig saját belátása szerint pénzel vállalkozásokat, mint az NB III-as Kisvárda vagy a Fradi focicsapata. A nagyobb adományaik indoklását pedig néha sokáig titkosíttatják, de hivatalosan sem kell válaszolniuk arra, hogy kit miért pumpálnak fel pénzzel. De gesztusértékűen sokszor adnak kórházaknak, kisállat-menhelyeknek vagy hasonlóknak is némi pénzt, ezeket jellemzően kevésbé titokban. 

Szentpétery eltávolítása nem jönne teljesen a derült égből, hiszen úgy tudni, hogy ő inkább a Fidesz egyik, pillanatnyilag pozíciót vesztett csoportjával volt jóban.

Az ügyben megkerestük a tulajdonosi jogokat gyakorló vagyonkezelőt, az MNV-t, és a Szerencsejáték ZRT-t is, közzétesszük, ha válaszolnak.