Minden kórház kifizeti a számláit

2015.07.20. 13:48

Július végéig minden érintett beszállító megkapja a neki járó összeget a kórházak adósságrendezésére szánt hatvanmilliárd forintból. Az eddigi kifizetések eredményeként a március végi 83 milliárd forintról június végére 45 milliárdra csökkent a kórházak adóssága - olvasható a Napi Gazdaság hétfői számában.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) tájékoztatása szerint a beszállítócégek június végéig 51,9 milliárd forintot kaptak, és a kórházak e hónap végéig az összes, március 31-én nyilvántartott, lejárt számlát kifizetik.

A konszolidáció megkezdésekor több mint 8000 vállalkozás nyújtott be igényt lejárt számláinak kiegyenlítésére, ugyanakkor arról, hogy pontosan hány céget érintett az adósságrendezés, és hogy a 60 milliárd forintból mennyi késedelmi kamatot fizettek ki, csak a szeptember 30-i teljes elszámolást követően lesz információ.

Annak, hogy az adósságcsökkenés mértéke kisebb az adósságrendezésre fordított összegnél, az az oka, hogy a kórházak folyamatosan vásárolnak anyagot, műszert, fogyóeszközt, de a számlákat továbbra sem mindig tudják időben rendezni - írta a napilap.  • Hírek
  • Árfolyam