Orbán barátjáé lehet az egerszalóki hotel?

2015.08.11. 12:24

A környékbeliek azt pletykálják, hogy Mészáros Lőrinc veheti meg a felszámolás alatt álló egerszalóki Saliris Hotelt, írja a Népszabadság.

A hotelt működtető Szalók Holding Zrt. felszámolását még 2012 decemberében rendelte el a kormány, és tavaly arról lehetett hallani, hogy egy ukrán befektető veszi meg a 200 szobás, négycsillagos szállodát. A lap iparági forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az utóbbi pár hónapban több vezetőt is elküldtek a hoteltől, hogy előkészítsék a terepet az új tulajnak.

A lapnak a felszámolással megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felszámolója megerősítette, hogy cserék voltak az igazgatói posztokon, azonban azt cáfolta, hogy az új tulaj érkezése miatt lett volna szükség a személyi változtatásokra.

Nagy László szerint még jelenleg is több per zajlik, és ezektől is függ az, hogy mikor tudják majd eladni a hotelt. Jelenleg ugyanis a szálloda még mindig és a felszámoló irányítása alatt működik, és csak akkor lehet új tulajdonosa, ha a hotel felszámolási eljárásához kapcsolódó perek lezárulnak.