Autóval menekült, elsodorta a végrehajtót

2015.09.10. 11:39

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt börtönbüntetésre ítélte a bíróság az a budapesti férfit, aki még 2012-ben került összetűzésbe a cége elleni behajtást intéző NAV-osokkal. 

A NAV végrehajtói köztartozást akartak behajtani a cég egyik budapesti bevásárlóközpontban található üzletében, de a cég most elítélt ügyvezető igazgatója nem akart együttműködni, inkább sietve távozott a helyszínről, hogy megakadályozza az intézkedést. Menekülés közben az üzlet fémrácsát ráengedte az egyik végrehajtóra, a másikat pedig teherautójával elsodorta. 

A bíróság két évre elvette a férfi jogosítványt, és egy év börtönre ítélte a férfit. Az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették, vagyis csak kell leülnie, ha két éven belül elkapják valami más bűncselekménnyel. 

NAV-alkalmazottnak lenni terepen mostanában nem életbiztosítás, az ellenőröket és végrehajtókat gyakran érik atrocitások. A legsúlyosabb eset idén év elején történt, amikor a NAV két munkatársára durván rátámadtak, egyiküket életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, másikuk bele is halt sérüléseibe.