Gazdák, fontos határidő van ma!

2015.09.15. 09:00

Szeptember 15-ig kell a gazdáknak befizetniük az agrár-kárenyhítési kockázatközösség tagjaiként az ez évre szóló hozzájárulásaik összegét - írja az Mno.hu.

A pénzt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal számlájára kell utalni, a határidő a pénz beérkezésére vonatkozik. Az, hogy mennyi pénzt kell befizetni, attól függ, hogy a kérelemben mekkora területet jelentettek be és ezen mennyi növényt termelnek.

Az MVH tájékoztatása szerint 65 ezer magyarországi termelő 8,4 miliárdnyi forintnyi kifizetést fog megkapni október 15-ig. Ennek az az oka, hogy a tavaly beadott közvetlen támogatási kérelmekre a tagállamoknak csökkentést kellett végrehajtaniuk, ha a termelőnkénti közvetlen támogatás meghaladta a kétezer eurót. Mivel az ebből létrehozott uniós krízistartalékot nem használták fel, ezért ezt a pénzt most visszaosztják.

Az MVH azoknak utal, akik a tavalyi közvetlen támogatási kérelmek vonatkozásában jogerőre emelkedett határozattal rendelkeznek 2015. szeptember 21-ig.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla