Van kedve elkölteni egy hét alatt 50 millió forintot?

2015.09.25. 14:11

Érdekes részletekre lett figyelmes egy szemfüles kommentelő a legújabb TÁMOP-pályázat kiírásában. A "Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében" (bármit is jelentsen ez) néven futó pénzosztás pályázatának kiírása legkorábban október elejére-közepére várható, és a kormány 500 millió forintot tervez szétdobni 10 nyertes pályázó között. A pályázatok beadási határideje egy hónap lesz, eztán jön az elbírálás, valószínűleg november vége felé.

Idáig semmi extra, csakhogy különös módon a kiírásban az szerepel, hogy:

  • Projekt fizikai befejezésének határideje: 2015. december 15.
  • Projekt megvalósításának, a számlák pénzügyi teljesítésének határideje: 2015. december 31.
  • Záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje: 2016. január 15.

Jóhiszeműen tegyük fel, hogy hipergyorsan megköttetnek a szerződések a nyertesenként átlagban 50 millió forintos projektekről, és december elején mondjuk egy hét alatt lezavarják a papírmunkát. Még ebben az esetben is kemény egy hét marad a projektek tényleges megvalósítására a kiírásban szereplő határidő alapján, ez alatt kellene tehát eltapsolni a nyerteseknek az 50 millió forint környéki összegeket, mégpedig a következő dolgokra:

  • Szakmai előadások, workshopok, tréningek száma: 8 darab
  • Szakmai előadásokon, work shopokon, tréningeken részt vett célcsoport tagok száma: 300 fő

Csak ennyi. Tehát ha minden igaz, és a pályázat ebben a formában megvalósul, akkor

a szerencsés pályázók nagyjából egy hét alatt lezavarnak majd összesen nyolc szakmai workshopot háromszáz főnek, a résztvevőkre pedig fejenként elköltenek 166 666 forintot.

Érdekes kihívásnak ígérkezik, ahogyan azt a pályázat véleményezésére rendelkezésre álló felületen a forrásként szolgáló kommentelő is kiemelte, persze a maga módján. (Ha ez eredeti, a miénknél sokkal viccesebb megfogalmazású kommentre kíváncsi, görgessen a lap aljáig, illetve az eredeti pályázati kiírás is itt érhető el.)  • Hírek
  • Támogatások