Elmarad a bukott VW-vezér budapesti előadása

2015.09.28. 15:10

Korábban már írtunk róla, hogy szeptember 30-ára tervben volt egy előadás a Budapesti Műszaki Egyetemen, amelyet volkswagenes Martin Winterkorn tartott volna "A gépjármű jövője? – Kihívások és megoldások a Volkswagen konszern szemszögéből" címmel. 

Az előadást még régebben egyeztették le, de az utóbbi hét eseményeinek tükrében valójában vicces lett volna, ha Winterkorn, aki egyébként a BME tiszteletbeli professzora, tényleg meg is tartja azt. Ennek ellenére az utolsó pillanatig úgy volt, hogy a program nem marad el. Az Indexhez három nappal ezelőtt még érkezett olvasói levél olyan egyetemistától, akit emailben értesített a szervező Audi Hungária, hogy a botrány ellenére lesz előadás. 

Winterkorn hétfőn gondolhatta meg magát, mert a legfrissebb, szintén olvasónktól, Barnabástól származó információink szerint pár órával ezelőtt kaptak egy levelet a jelentkezők az elmaradásról. A döntésnek ahhoz is köze lehet, hogy hétfőn kiderült: Winterkorn ellen büntetőeljárás indul a botrányban való érintettsége miatt.