Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

600 ezer VW-t hívnak vissza Olaszországban

2015.10.01. 18:20 Módosítva: 2015-10-01 20:38:28

Hatszázezer olaszországi autót érint a Volkswagen által elrendelt ellenőrzés a károsanyag-kibocsátás értékeit módosító szoftverek kiszűrésére - írta az MTI. Az olasz utakon közlekedő VW és a német márkához tartozó más járművek közül ennyiben lehet beszerelve az érintett szoftver.

Korábbi adatok szerint a dízelbotrány az egész világon 11 millió autót érint. A szoftverrel felszerelt autókból Olaszországban 2008 óta egymilliót adtak el. A La Repubblica.it hatszázezerre teszi azoknak a számát, amiket a VW biztosan visszahív, hogy saját olaszországi műhelyeiben ellenőrizze és megjavítsa őket.

A VW hétfőn függesztette fel dízeljárműveinek olaszországi értékesítését. Erre a német autógyár olaszországi igazgatósága utasította az olasz viszonteladókat.

Négyezer autó eladását függesztette fel a VW Nagy-Britanniában

A német autógyár brit részlegének csütörtöki bejelentése szerint lehetséges, hogy az érintett járművekbe is beszerelték a szoftvert. Az eladások felfüggesztése a Volkswagen személyautók mellett a dízelmotorral felszerelt Audi-, Seat- és Skoda-modelleket is érinti - közölte az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?