Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Befuccsolt a luxusáruház, az Interpolnál jelentette fel Gattyánt a volt üzlettársa

2015.10.10. 10:20 Módosítva: 2015.10.10. 10:31

Hiába indult nagy csinnadrattával a budapesti Andrássy úton az Il Bacio di Stile nevű luxustermékeket forgalmaző üzletház, nyáron végkiárusítást tartott, majd bezárt. A boltot üzemeltető vállalkozás többségi tulajdonosa Gattyán György pornómilliárdos, a kisebbségi pedig Magyari Tamás volt. Utóbbi feljelentette az Interpolnál az egyik leggazdagabb magyart, mert szerinte "gyanús körülmények között tűntek el pénzek". 

Magyari azt állítja, hogy a végkiárúsításból sem kapott pénzt, pedig az eladott portékából járt volna neki. Az Mno.hu cikke szerint nem világos, hogy a divatszakmából ismert Magyari mit sejt Gattyánnal szemben, de a lap szerint az biztos, hogy megromlott a viszonyuk Gattyánnal. 

Az egyik leggazdagabb magyar számára vannak ennél üdítőbb hírek is. Az MN szerint az Európai Bíróság főtanácsnokának szakvéleménye nyomán hamarosan visszakaphatja a NAV által zárolt több milliárd forintját. 

A Docler Holding közleményben reagált a hírre, melyet változtatás nélkül közlünk:

"A Docler cégcsoportot nem érte meglepetésként Magyari Tamás korábbi ügyvezető feljelentése. Az áruházat mindvégig veszteségesen működtető, az il Bacionak egy forint anyagi hozzájárulást nem adó Magyari Tamás hónapok óta többszázmillió forintot követel a cégcsoporttól. Magyari Tamás írásban többször kilátásba helyezte, hogy amennyiben nem kapja meg az általa meghatározott összeget, nemzetközi fórumokhoz fordul. A Docler cégcsoport nem kíván belemenni a személyeskedő vitába, de a megfélelmítésnek nem ad teret. A hazai és a nemzetközi törvényeket szem előtt tartva, mindenben segíti az esetleges eljárást. Az Il Bacio di Stile működése során semmilyen elmarasztalást nem kapott. Magyari Tamás az összes áruházat érintő taggyűlésen jelen volt, így minden információt megkapott a többségi tulajdonostól. Nemes Tamás a cégcsoport Kommunikációs és CSR vezetője hozátette: a Docler csoport értetlenül áll azon felvetés előtt is, amely szerint egy többmiliárdos veszteséget felhalmozó áruház nyári kiárusítása utáni bevételből, miként tarthat igényt Magyari Tamás bizonyos összegekre, juttatásokra.”