A magyarok töredékének van balesetbiztosítása

2015.11.12. 21:02

A 18 évet betöltött magyaroknak csak 10,5 százaléka rendelkezik balesetbiztosítással, miközben 42,9 százalék azok aránya, akik szenvedtek már orvosi ellátást igénylő balesetet – ez a szegedi egyetem kommunikációs tanszéke és a Vienna Life biztosító közös felméréséből derült ki. A Magyar Biztosítók Szövetségének teljes népességről szóló számai még rosszabbak: egy tavalyi adatsor szerint csak a teljes magyar népesség 7,2 százalékának van ilyen biztosítása, míg a briteknél 60 százalék fölött van ez az arány.

A mostani felmérésből az is kiderült, hogy az ápolást igénylő balesetezők aránya 35 év alatt 37,5 százalék, a 35 év fölöttiek körében 44,7 százalék. A két korosztály 10, illetve 34,3 százalékának extra kiadásai is voltak a balesetek miatt.

A balesetbiztosítással nem rendelkezők csaknem fele azt mondta, még nem keresték kedvező ajánlattal, míg 31,8 százaléknak nincs erre pénze – ezen belül viszont a 35 év fölöttiek között több mint 50 százalékos volt az anyagi okokra hivatkozók aránya.

A válaszadók fele leginkább a súlyos balesettől tart, a rokkantság 28,3, a haláleset 21,7 százalékos mértékben szerepel a félelmek rangsorában. A döntő többség (közel 80 százalék) másoknak javasolná a balesetbiztosítás kötését, mégis: akinek nincs ilyenje, azok háromnegyede 3 éven belül nem is tervez kötni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport