Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Újabb százmilliókat költünk a Várkert Bazár felújítására

2015.12.07. 17:03

Újabb közbeszerzési szerződést nyert a Várkert Bazár felújításán már eddig is milliárdokat kaszáló Swietelsky–WHB konzorcium, írja a 168 óra. Az újabb nagyértékű közbeszerzést a Transparency Magyarország és a K-Monitor által közösen indított korrupciógyanús beszerzéseket figyelő Red Flags szúrta ki. 

A részletekből kiderül, hogy a pályáztatás hirdetmény nélkül folyt, és hogy az eredeti megbízást 688 milliósra becsülték, de

végül 743 millió forintos szerződést kötött

a Várkert Bazár a  Swietelsky–WHB-val. A megbízás a Közbeszerzési Hatóság honlapján nem jelent meg, de az európai közbeszerzési oldalon szerepel. Innen lehet megtudni, hogy:

"A Várkertbazár rekonstrukciója és kapcsolódó közösségi közlekedés fejlesztés keretében mély- és magasépítési kivitelezési feladatok, régészeti és restaurálási feladatok ellátása, továbbá egyes részelemek tekintetében műszaki tervek készítése”  –  tárgyú vállalkozási szerződés során szükségessé vált egyes rendszerek speciális pótmunkáinak a megvalósítása.

Vagyis a Bazár bizonyos részei már megint felújításra, toldozásra szorulnak. Többek között sor kerül majd behatolásjelzők és beléptetőrendszerek telepítésére, a wifi-rendszer teljes körű kiépítésére, energiafogyasztás-mérők kihelyezésére, erős- és gyengeáramú hálózat fejlesztésére, a világítási rendszer kiegészítésére. 

Nem ez az első hasonló húzás, ősszel már egyszer hozzácsaptak több mint 400 millió forintot a már így is közel 20 milliárdba kerülő projekt költségvetéséhez.