Megvan, hol lesz az Uber régiós központja

2015.12.11. 11:14

Kilencmillió eurót fektet be az Uber Lengyelországban, ahol megnyílik az első közép-európai tudásközpont, írja az Uber sajtóközleményében. A központ jövő év januárjától üzemel majd Krakkóban, a tervek szerint 140 alkalmazottal, akik az Uber működését támogatják Kelet-Közép-Európában.

A régióban ez lesz az Uber első, Európában pedig a második tudásközpontja az írországi Limerick városában működik még hasonló iroda után. A többnyelvű központú az európai, közel-keleti és afrikai régió Uber-használóinak támogatásáért felel majd. Az Uber már keresi a leendő munkatársakat a központba. A közösségi taxis szolgáltatás 16 hónappal ezelőtt indult Lengyelországban, és ma már öt városban működik.  „Nem volt nehéz döntés, hogy az új tudásközpontunkat Krakkóban nyissuk meg. Lengyelország híres arról, hogy örömmel fogadja az innovációt, továbbá stratégiai piac is az Uber számára” – mondta Jambu Palaniappan, az Uber regionális igazgatója.

Az Uber ma már a világ 66 országában és 361 városában működik, naponta körülbelül 3 millió utazást bonyolít. Budapesten 2014 késő ősze óta van jelen a cég, jelenleg kb. 70 ezer magyar használja az alkalmazást.