Szilvia
5 °C
16 °C

Betonkeverőben készült a gírosz az illegális üzemben

2015.12.16. 09:01

Egy Pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amelynek munkatársai több mint 22 tonna terméket foglaltak le, és felfedeztek egy engedély nélkül működő gírosz-előállító üzemet is.

A jelöletlen baromfi Lengyelországból érkezett ekáer-szám nélkül, míg a lefoglalt marhahúsnak a nyomon követése nem volt megfelelő. A nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő gírosz-előállító üzemet is felfedeztek az ellenőrök. Az ott dolgozók, amikor meglátták az ellenőröket, elmenekültek a helyszínről.

Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gírosz. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gíroszoshoz szállítottak az üzemből.

A Nébih valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezett, és elrendelte 22 tonna baromfi, pulyka, marhahús, joghurt és fűszerek megsemmisítését. Milliós nagyságrendű bírság várható.

Videó is készült az ellenőrzésről:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?