Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Hamis Armanit árult, lebukott

2015.12.17. 09:41

Márkás ruhák, parfümök, kiegészítők - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei lecsaptak a hamis termékeket áruló nőre a budapesti parkolóban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.

A pénzügyőrök telefonon egyeztettek helyszínt és időpontot, a találkozóra egy budapesti parkolóban került sor, ahová a pénzügyőrök inkognitóban érkeztek. Az eladó a gépkocsijának csomagtartójában megmutatta a pénzügyőröknek a „Michael Kors” és „Tommy Hilfiger” típusú női táskából, „Burberry” és „Hugo Boss” típusú öveket, továbbá egy pénztárcából és egy „Armani” feliratú sapkából álló portékát. A pénzügyőrök a felkínált termékeket megvásárolták, azonban nyugtát vagy számlát nem kaptak az eladótól.

A vásárlás után a pénzügyőrök felfedték kilétüket, majd átvizsgálták a gépkocsit, amely különféle ruházati kiegészítőket, karórákat és parfümöket rejtett. A pénzügyőrök a jogtulajdonosok iparjogvédelmi jogait sértő (Tommy Hilfiger Licensing LLC., Michael Kors, Hugo Boss, Giorgio Armani, Prada, Burberry, Guess, Louis Vuitton, Dior, Chanel, Lancome, DKNY, Bulgari, Pako Rabanne) termékeket lefoglalták, és feljelentést tettek az illetékes pénzügyőri igazgatóságnál.