Tarsoly kijönne már a sittről

2015.12.23. 16:27 Módosítva: 2015.12.23. 16:28

Tarsoly Csaba cégét, a Quaestor Értékpapír Zrt.-t március 10-én állította le az MNB, mivel óriási csalásra utaló nyomokat találtak hirtelen.

Aztán néhány hétig nem történt érdemi előrelépés Tarsolyékkal kapcsolatban, például mert az ügyészség elkezdte tisztelni az emberi jogokat.  Végül előzetesbe tették néhány társával együtt. Azonban szeptember 23-án a Budai Központi Kerületi Bíróság úgy ítélte meg, hogy belefér, ha inkább csak házi őrizetben várják a sorosukat. Egy hét múlva ezt a Fővárosi Törvényszék visszavonta, úgyhogy most is előzetesben vannak Tarsolyék. 

Ez ellen fellebbezek Tarsolyék ügyvédei, de azt elutasította már az először engedékenyebb Budai Központi Kerületi Bíróság és a Fővárosi Törvényszék is, írja az MTI. Annyit módosítottak, hogy Tarsoly felesége, Tarsolyné Rónaszéki Erika lakhelyelhagyási tilalom helyett házi őrizetből intézheti a dolgait. Ez egy szigorúbb ellenőrzés, nagy vonalakban azt jelenti, hogy otthon kell maradnia, és néha benéznek rendőrök ezt ellenőrizni. 

Tarsoly Csaba és egy társa, M. Zsolt ellen különösen nagy kárt okozó bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt nyomoznak a rendőrök épp.