Lázár volt munkatársa a Csongrád megyei adóhivatal élén

2016.01.07. 11:07

Makó Andrást nevezték ki január elsejével a Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatójává, írja a Délmagyar. Makó Lázár János polgármestersége idején irodavezető, majd Hódmezővásárhely aljegyzője volt. A múlt év végéig a járási hivatalt vezette.

Tállai András, a Fidesz államtitkára vezeti január elsejétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. A vezetőcsere átszervezéssel is jár, a következő fél évben lezárul az adóhivatal teljes átalakítása, amelynek része lesz az életpályamodell bevezetése és az elektronikus ügyintézés kiterjesztése. Megszűnt a regionális szint a NAV-ban, a hivatal betagozódott a nemzetgazdasági minisztériumba.

Csongrád megyébe is új NAV-vezető került Makó András személyében, akit január elsejével nevezett ki igazgatóvá Tállai András. Makó András neve nem ismeretlen a közigazgatásban. 1989-ben a városi tanács pénzügyi terv- és munkaügyi osztályán kezdte a közigazgatási munkát, aztán dolgozott a közterület-felügyelőknél, a gyámhivatalnál, majd a lakosságszolgálati irodát is irányította. Lázár János vásárhelyi polgármestersége alatt irodavezető, később aljegyző volt, majd a járási hivatalt vezette.