Kamu netes boltoktól véd idéntől az NFH

2016.01.12. 12:08

Szigorúan ellenőrzi a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a termékbemutatókra vonatkozó nemrég szigorított szabályok betartását - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A hatóság tájékoztatása szerint az idénre tervezett vizsgálatok körébe bevonták a korábbi években gyakran kifogásolt területeket is, így az árfeltüntetést, az árfelszámítást, a szavatossági és jótállási kifogások intézését, a termékbemutatókon tapasztalt visszaéléseket, illetve a szén-monoxid-riasztókat is.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkáját az idén segíti a speciálisan az online kereskedelem jogsértéseit kiszűrő internetes labor is, ami olyan speciális szoftverrel rendelkezik, amivel ki lehet szűrni a szabálysértő, és fogyasztókat megtévesztő honlapokat. Ellenőrzik a digitális tartalmakat, az alkalmazáson belüli vásárlásokat, az ingyenes kipróbálásra kínált lehetőségeket és a kuponokat értékesítő oldalakat is. A weboldalak ellenőrzése egész évben, folyamatosan zajlik majd, hogy a fogyasztók nagyobb bizalommal vásárolhassanak termékeket, szolgáltatásokat az internetek keresztül.  • Tippek
  • Bankszámla