Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Követnénk a franciákat a kajapazarlás elleni harcban

2016.02.15. 16:33

Elképzelhető, hogy Magyarország is megtiltja a nagy áruházláncoknak, hogy megsemmisítsék a közeli lejáratú élelmiszereket - írja az Agrárszektor.hu.

Az agrártárca közleménye szerint Magyarország hasonló szabályozás megalkotásában gondolkodik, mint Franciaország, ahol a szenátus a közelmúltban egyhangúan elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a nagy áruházláncoknak a közeli lejáratú élelmiszerek megsemmisítését. A közlemény azután jelent meg, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Eric Fournier francia nagykövettel az élelmiszer-pazarlást megelőzését szolgáló jó gyakorlatok átvételéről is tárgyalt. 

Franciaországban a szenátus múlt héten megszavazta, hogy az áruházaknak a jövőben a megmaradt élelmiszert kötelezően jótékonysági célra kell felajánlaniuk. Az Index kérdésére tavaly júniusban a Földművelésügyi Minisztérium még azt válaszolta, hasonló szabályozást nálunk nem terveznek, ugyanakkor létező törekvés, hogy a felesleges, de még ehető élelmiszer eljusson a rászorulókhoz. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?