Gerzson
-3 °C
2 °C

100 raklapnyi Mars jött Magyarországra

2016.02.25. 09:12 Módosítva: 2016-02-25 09:13:12

Több mint 100 raklapnyi visszahívott Mars-termék érkezett Magyarországra - mondta a Nébih élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1-nek, írja az MTI. Pleva György szerint azok a vásárlók, akik megkárosítva érzik magukat, ott adhatják vissza a terméket, ahol azt vásárolták, ott tőlük visszavásárolják azt.

Mint írtuk, a Mars közreadta azokat a csokikat lejárati dátummal és gyártási számokkal, amiket kerüljön el a boltokban, ha biztosan nem akar műanyagot nyelni.

A visszahívási értesítés kézhezvétele után a kereskedőknek azonnal le kell venniük a termékeket a polcokról, és azt visszajuttatják a Mars által megadott címre. A Mars Magyarország Bt. a későbbiekben dönti el, hogy mi történjen a visszagyűjtött termékekkel.

A Mars mintegy féléves termelését hívta vissza a mini Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, miután Németországban egy Snickers szeletben piros műanyagdarabokat találtak. Szerinte azért ilyen hatalmas a visszahívási akció mert a cég is még vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe.

A Mars azért is döntött a teljes tétel visszahívásáról, hogy a vásárlók felé igazolja: maximálisan elővigyázatosan jár el. Így próbálják a renoméjukat megtartani, és a vásárlók biztonságát szavatolni - mondta az igazgató.