Vegye meg Buda legcsúnyább épületét, csak 4,8 milliárd

2016.03.19. 18:26

A Portfolio szúrta ki reggel, hogy felkerült az Otthontérkép eladó ingatlanjai közé a budai látképet évtizedek óta elcsúfító betontorzó. A Rózsadomb Pest és a Duna felé néző oldalán elhelyezkedő épület korábban SZOT üdülőként működött, de a 80-as évek végén elkezdett felújítás során csak a szerkezeti visszabontásig jutottak a munkások, az épület pedig azóta is úgy, betoncsontvázként áll.

üres
Fotó: otthonterkep.hu

A Portfolio cikke felidézi, hogy az épület ugyan többször is gazdát cserélt az elmúlt 25 évben, az állapota nem változott. Volt olyan terv, hogy még tíz métert ráhúznak a már meglévő szintekre, de a Budapesti Világörökségi Alapítvány ezt megvétózta. A Pro-Hill Kft. végül csak egy penthouse-szintet épített volna pluszban, de a projekt még azelőtt megbukott, hogy bármi lett volna a tervekből.

2012-ben már úgy tűnt, végre lebontják a közben a CIB Bankhoz került ingatlant (hogy a helyére alacsonyabb luxuslakásokat építsenek), de végül ez is csak ötletszinten jelent meg, a legújabb fejlemény a hirdetés az Otthontérképen. A 22 780 négyzetméteres, Vérhalom utcai telket 4,8 milliárd forintért kínálják az oldalon, a hirdetés szerint, kapaszkodjanak,

különleges panorámája és városközponti elhelyezkedése kiváló értéknövekedési lehetőséget biztosít egy jól átgondolt ingatlanfejlesztés megvalósítása során.