Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Szállodát nyitott Budapesten a Ritz-Carlton

2016.04.12. 18:15

Megnyílt a The Ritz-Carlton Hotel Company első magyarországi szállodája Budapesten, az Erzsébet téren.

A felújított, korábbi Le Meridien hotelben 170 szobát, 30 lakosztályt, tárgyaló- és rendezvénytermeket, egészségközpontot és beltéri medencét alakítottak ki.

A megnyitón Farah Willey, a The Ritz-Carlton, Budapest értékesítési igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a magyarországi turizmus látványosan bővült az elmúlt években és Budapest Európa legvonzóbb városai között van. Az első évben ezért átlagosan 60-70 százalékos foglaltsággal számolnak. A világszerte több mint 90 szállodát üzemeltető társaságnak 2,5 millió törzsvendége van, arra számítanak, hogy közülük sokan megfordulnak a budapesti hotelben is.

A műemlékvédelem alatt álló épület nem a társaság tulajdona, a beruházás értékéről nincs információja, a cég üzemeltetői szerződést kötött a létesítményre.

Az épületben korábban is szálloda üzemelt: a Le Meridien tavaly májusban jelentette be, a Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. és Le Meridien Budapest tulajdonosának közös megegyezése alapján, a szálloda kikerül a Starwood portfoliójából a jelenlegi üzemeltetési szerződés lejártával és Ritz-Carltonként működik majd tovább.

Az Egyesült Államok-beli székhellyel működő The Ritz-Carlton Hotel Company a Marriott International szállodalánc 100 százalékos tulajdonú leányvállalata.