Óvodákba is kerülhetett a romlott húsból

2016.05.17. 08:11

13 tonna jelöletlen, vagy lejárt húst találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai Szabolcs-Szatmár Bereg megyében egy raktárban és egy húsüzemben. A vállalkozás többek között idősek otthonába, éttermekbe, kis üzletekbe és óvodákba is szállított a húsból. A húst lefoglalták, a cég tulajdonosát pedig kötelezték az általa gyártott termékek visszahívására - derül ki a Nébih közleményéből.

Óvodákba is kerülhetett a lejárt húsokból

A húsüzemben a Nébih ellenőrei több higiéniai hiányosságot is találtak, többek között nem lehetett rendesen kezet mosni.  Az érintett több mint 3 tonna hústerméket a szakemberek azonnal kivonták a forgalomból és elrendelték a megsemmisítésüket. A húsüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette a hatóság.

A raktárban a padló és a mennyezett több helyen koszos, szennyezett, rozsdás, a hűtőterek pedig rendezetlenek voltak. A húsdarabolást is szabálytalanul végezték, tiltott módon fagyasztottak le termékeket, és a munkavégzéshez a megfelelő körülmények sem voltak adottak. A két vállalkozás több millió forintos bírságra számíthat.