Mészáros köre halmozza a szállodákat

2016.05.26. 12:05

Egyre több szállodát vásárol meg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester/nagybirtokos/építési vállalkozó köre, egész pontosan Csík Zoltán - írja a Figyelő. Csík Zoltán egy exrendőr, nyomozóként Doszpot Péter sztárrendőr helyetteseként dolgozott, jelenleg pedig a Mészáros gyerekeihez köthető Aranykorona Zrt. jogi képviselője, amolyan "elintéző ember" az Agrosystems és Taleris nevű cégekben - amiket szintén kötnek Mészároshoz szálak - és általában,

Orbán Viktor bizalmasának egyik legbizalmasabb bizalmasa. 

Ő pedig az elmúlt időben felbukkant több nagy, eladósorban lévő szálloda környékén, főleg olyanoknál, amik a brókerbotrányokban bedőlt cégek vagy vezetőik tulajdonában voltak. Ilyen szálloda

  • az egerszalóki négycsillagos Saliris Resort, ami a Csík résztulajdonában lévő Event-Immo Kft. tulajdonába kerülhet;
  • A mátraházi Lifestyle Hotel Mátra, ami a Questor-csoport tulajdona volt, de április óta az Event-Immo üzemelteti,
  • és az ausztriai Murauban lévő Holiday Resort Kreischberg-Murau, ami az Opimus Nyrt. tulajdona. Ez a cég korábban a Buda-Cash vezetőjéhez, az azóta már hivatalosan is vádlott Pintér Zoltánhoz tartozott, nemrég viszont Csík Zoltán is bevásárolt a cégbe.

Az Opimusban Csíkon kívül tulajdonos még egy kajmán szigeteki és egy nigériai befektetési cég tulajdonos, valamint egy Status Capital nevű befektetési cég, ami megyei fideszes politikusok cége. Az Opimus egy mezőgazdaságban, építőiparban és sajtóban érdekelt cég, aminek a  részvényárfolyama idén február-márciusban, amikor az új tulajdonosok beszálltak, nagyon megugrott, két és félszeresére nőtt. 

A bedőlt brókercégen szállodái mellett az sem kizárt, hogy a Leisztinger Tamás tulajdonában lévő Hunguest Hotel láncra is ráugrana Mészáros, a 168 óra szerint nem kizárt, hogy rögtön 19-et megvenne az eladósorban lévő szállodaláncból.