Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

7 tonna gyanús zöldséget fogott a NAV Méhkeréknél

2016.06.10. 10:18

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőrzés közben több mint 7 tonna igazolatlan eredetű zöldséget találtak egy román kisteherautóban, írja a NAV sajtóközleményében.

A NAV pénzügyőrei az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerhez (EKÁER) kapcsolódó ellenőrzéseket végeztek Méhkerék térségében, amikor megállítottak egy román honosságú kistehergépkocsit, amely a rendelkezésre álló számlák tanúsága szerint 3.000 kilogramm különféle zöldséget szállított.

A szállítmány nem rendelkezett EKÁER számmal, a számlák alaposabb vizsgálata után pedig kiderült, hogy azok hamisak. Az autót mérlegre állították és megállapították, hogy jelentős túlsúllyal közlekedik, mivel a rakomány tömege jelentősen meghaladja a 7 tonnát. A pénzügyőrök értesítették az illetékes kormányhivatalt, amely a megtalált áru egy részének azonnali megsemmisítéséről döntött, mivel azok eredete nem volt igazolható. Tekintettel az árut kísérő hamis számlákra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal további ellenőrzéseket tervez a környék nagybani piacain.