Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Kamu nyelvtanuló oldalak verik át a naivabbakat

2016.06.14. 16:23

Lehúzós nyelvtanuló oldalak miatt fordultak a GVH-hoz és a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a fogyasztóvédők, az MTI szerint.

Egészen pontosan a  Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) jelentette be a csaknem 18 ezer forintba kerülő Ling Fluent módszert, melyeket a Lingfluent.hu, lingfluent.com, modernmodszer.eu vagy a hu.ling-fluent.com oldalakon hirdetnek.

Sok megtévesztő információ mellett például azt ígérik ezek, hogy a befizetők napi 30 perces gyakorlással négy hét múlva szabatosan tudnak majd beszélni bármilyen, általuk választott idegen nyelven.

FEOSZ szerint a vállalkozás szinte semmilyen információt nem ad magáról, állandó kapcsolattartásra egy telefon és egy mailcím szolgál, postacím és konkrét cégnév, általános szerződési feltételek nincsenek. A megrendelés megerősítéséhez szükség van az internetes átutalásra, hiába kap tehát előzőleg a fogyasztó olyan tájékoztatást, hogy Magyarországon lehetőség van az utánvéttel történő fizetésre, mégis rögtön online fizetési felületre irányítja át a webcím.

A fogyasztóvédő szövetség szerint az oldal tipikus példája annak, hogy nem szabad felelőtlenül szerződéseket kötni a neten és egészséges gyanakvással kell kezelni azokat a webcímeket, amelyek szinte alig árulnak el információt az adott vállalkozásról.