Óriásit terjeszkedhet az egyik médiabirodalom

2016.07.01. 10:45

A Central médiacsoport a HVG információi szerint hatalmas, 12 milliárd forintos kölcsönhöz juthat az Unicredit banktól, amelynek egy részét cégvásárlásokra tervezik fordítani.

A lap értesülései szerint a hitelfelvétel céljából átszervezik a médiacsoport céghálózatát, aminek az első jele, hogy egy háttér-kft.-t hoztak létre a vállalkozásegyüttes mögé. Erre az unicredites hitel felvétele miatt volt szükség - írta a HVG.

A Centrál Média Varga Zoltán érdekeltségébe tartozik. Legtöbb kiadványuk színes magazin, mint például a Nők Lapja, de övék a 24.hu hírportál is, és korábban ajánlatot tettek az Origóra is. Korábbi iparági pletykák arról szóltak, hogy a Centrál a kormánybarát médiacégek egyik felvásárlási célpontja lehet, de az unicredites gigahitel ennek ellentmondani látszik.

A hitel egyik biztosítéka az újonnan létrehozott háttércégben, a Central Media Capital Partners Kft.-ban jegyzett tulajdonrészekre bevezetett zálogjog.

A HVG szerint a lépés közvetlen következménye a sok cégből áll Central-csoporton belüli vállalati átrendeződés lesz. A hitel nemcsak felvásárlási célú, de általános cégfinanszírozásra is szolgál - írta a lap. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek