Az EU-nak nem jön be az internetáfa

2016.07.19. 17:48

Az Európai Unió nem hagyta jóvá az újabb kivételt az áfánál, jelentette a be Tuzson Bence kommunikációs államtitkár az MTI szerint. A magyar állam azt tervezgette, hogy a jövő év elejétől 27 százalékról 18-ra csökkenjen az internet-előfizetés áfája, aztán meg majd tovább csökkentették volna. 

Deutsch Tamás ennek kapcsán elmondta Pierre Moscovici, az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa értesítette Varga Mihályt arról, hogy egyelőre nincs lehetőség az egységes áfaszabályok mentén ilyen kivételt behozni nálunk. De már gondolkoznak azon, hogy az egységes digitális piac fejlődése érdekében megváltoztassák az irányelvet. Addig viszont más módszereket kell kitalálnunk, a biztos azt kérte, hogy halasszák el Vargáék itt az újabb kivételezést az áfánál.

Kérdésre Deutsch Tamás elmondta, hogy a bizottság arra hivatkozik, hogy az áfa-irányelv 3. mellékletében szerepelnek azok a termékek és szolgáltatások, amelyeknél megállapodtak az EU országai arról, hogy kedvezményes áfakulcsba sorolhatók. Az internet-előfizetés pedig nincs köztük. Tuzson szerint pedig újabb kötelezettségszegési eljárás lehet az ügy vége.  • Hírek
  • Bankszámla