Teniszcentrumra kapott tízmilliókat a képviselő, nem vallotta be

2016.07.27. 12:17 Módosítva: 2016.07.27. 12:30

Több tízmillió forintot nyert az államtól egy teniszcentrum és egy vendégház kialakítására egy olyan cég, amely Becsó Zsolt fideszes képviselő érdekeltségébe tartozik. Becsó ezt azonban a rendszer egyik kiskapuját kihasználva nem tüntette fel ezt a vagyonnyilatkozatában - derítette ki a Direkt36.

A kérdéses cég, a Vertical Art Kft. Hollókőn kapott 34 millió forint állami és uniós támogatást  „szálláshely kialakítására” egy gyönyörű panorámával rendelkező kétszintes épületben, illetve további 20 milliót egy pásztói teniszcentrumra.

A Vertical Art Kft. 100 százalékos tulajdonosa az Ara-Coeli Kft. nevű cég, amelyet 50-50 százalékban tulajdonol Becsó Zsolt és testvére. Így tehát az 54 milliós állami és uniós támogatást nyert vállalkozás teljes mértékben Becsóék kontrollja alatt áll.

Becsó Zsolt a Direkt36 kérdésére azt közölte, hogy azért hagyta ki a Vertical Artot a vagyonnyilatkozatából, mert magánszemélyként nincs benne érdekeltsége, csak testvérével közös cégén keresztül.

A vagyonbevallásokról szóló törvény nem részletezi, hogy mi számít pontosan gazdasági érdekeltségnek és mit kell feltüntetni a nyilatkozatban, tehát ez végső soron egy kiskapunak is tekinthető Becsó ügyében.

A fideszes képviselő neve korábban a trafikok és egy egzotikus utazás kapcsán merült fel.