Perre mehet a MOB Kenderesi sajtbureszei miatt

2016.08.18. 19:03

Megsértették a Magyar Olimpiai Bizottság szerint Kenderesi Tamás úszó személyiségi jogait azok a posztok, amelyeket a Zing Burger és a Burger King gyorsétteremláncok raktak ki a "sajtbureszes" nyilatkozata után, írta a Kreatív.hu. A MOB felszólította a cégeket a posztok eltávolítására, és jogi lépéseket is fontolgatnak.

Miután Kenderesi Tamás bronzérmet kapott, azt nyilatkozta, hogy ráférne pár sajtburesz. Kijelentéseire két hamburgerlánc, a Zing Burger és a Burger King is ráugrott: Facebook-posztban gratuláltak Kenderesinek és minden magyar versenyzőnek, aki kint van az olimpián.

Csakhogy ezt nem tehették volna meg, az olimpia előtti kilencedik naptól az olimpia utáni harmadik napig ugyanis csak az olimpia főszponzorai használhatják fel kampányaikban a sportolók nevét. Az olimpia főszponzora a McDonald's, és az irányelveket tartalmazó dokumentumban kifejezetten van egy olyan rész, ami azzal példálózik, hogy versenytársnak nem illik felhasználni kampányaiban az olimpia arculati elemeit, vagy az ott résztvevő sportolók nevét.