2,6 milliárdért mulatoztak és képezték magukat fél év alatt a minisztériumi dolgozók

2016.08.24. 08:04

2,6 milliárd forintot számoltak el a minisztériumok reprezentáció tavaly december és idén június között, ezek között több nagyon furcsa tételt is találni - írja a Bors az MSZP-s Mesterházy Attila által kikért adatokra hivatkozva.

A lista egyik vaskosabb tétele a Lázár János vezette tárcához tartozó Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. – amely a határon túli magyarság támogatásával foglalkozik, pályázati pénzeket és ösztöndíjakat oszt – reprezentációs költsége. Az alap alig 7 hónap alatt 24,5 milliót számolt el ezen a címen. De a Belügyminisztériumban sem fukarkodtak a reprezentációval,  a Bevándorlási és Állampolgári Hivatalnak 17,7 milliót sikerült elköltenie vendéglátásra.

Soknak tűnik az is, hogy a Fazekas Sándor irányította földművelésügyi minisztérium hét vezetőjének kommunikációs képzésére 15,2 millió forintot költöttek el. Ennek része volt a hatékony kérdezéstechnika, önérvényesítés és az aktív hallgatás gyakorlása is. Az FM egyik háttérintézményében, a jövőre a bürokráciacsökkentés keretében megszűnő Herman Ottó Intézetben viszont 26 fő szorult stresszkezelési és vezetői tréningre. Az egynapos képzés nettó bruttó 873 ezer forintba került.