Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Garancsi cége műtermet és médiaházat építhet a MOME-n

2016.08.30. 16:49 Módosítva: 2016-08-30 16:56:25

Eredményes napok vannak Garancsi István háta mögött. Nemrég derült ki, hogy Orbán Viktor barátja új mobiladatos céget alapított, most pedig elnyert egy hárommilliárd forintos tendert a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) campusának fejlesztésére - írta az Átlátszó

A Garancsi többségi tulajdonában lévő Market Zrt. médiaházat és műtermet fog építeni a Zugligeti út 9-25. szám alatti parkban, ahol az új objektumok részben régi épületek lebontásával kapnak helyet. 

Érdekesség, hogy az Átlátszó szerint a projektet a MOME 2,1 milliárd forintra becsülte, a befutó ár viszont már egymilliárddal több lett. A portál felidézte, hogy a Merket 2015-ben nettó 40,7 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert, ennek nagy részét, 38,4 milliárd forintot a Dagály-uszoda építése teszi ki - írták.