Omán szívesen venne még Mol-részvényt

2016.09.05. 10:29

Elégedett a 2007-ben megvásárolt 7 százalékos Mol-pakettjével Omán, így ha felajánlanák neki, megfontolná további részvények vételét – közölte a Világgazdasággal Mohammed Hamad Al Rumhy, az Ománi Szultánság olaj- és gázügyekért felelős minisztere.

Az ománi miniszter szerint országa számára Magyarország ez EU-n belül egyfajta hídfőállás, amelyen keresztül elérhetik az unió többi részét. Közép-Kelet-Európában jobbak az üzleti lehetőségek, mint nyugatabbra, csak ezeket most még nem használják ki eléggé az ománi befektetők, mondta. 

A Mollal kapcsolatban Al Rumhy kifejtette, az utóbbi csaknem tíz évben nagyon sok hasznot hozott Ománnak a magyar vállalat, nem csak pénzügyi értelemben. Ezért szeretnék növelni az együttműködést a Mollal, és nagyon komolyan megfontolnák, hogy nagyobb részesedést vásároljanak, ha a cég felajánlaná. 

Az olajkonszernhez fűződő kapcsolat erősítése segítené Omán törekvéseit, hogy fokozza jelenlétét a közép- és kelet-európai energetikai piacon - mondta a miniszter. Emlékeztetett arra, hogy Ománban jelenleg is kutat a Mol, és a magyar olajkonszernnek felajánlották, hogy vegyen részt a finomítói tevékenységben.