Több tonna lejárt étellel bukott le egy vecsési hűtőház

2016.09.23. 10:05

2,6 tonna problémás élelmiszert találtak a vecsési Jégtrade Kft. hűtőházában a múlt héten a NÉBIH ellenőrei. A hatóság elrendelte az 53 tétel, jelöletlen, illetve ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a hatóság. A helyszínen tapasztalt higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét is.

Penészes falak és rozsdás berendezés fogadta a NÉBIH ellenőreit, amikor Vecsésen egy csomagolással is foglalkozó hűtőházat ellenőriztek. A helyszínen rovartetemeket is bőven találtak. 

Több mint 2,5 tonna élelmiszert foglalt le a NÉBIH egy hűtőházban

A hatóság elrendelte 53 tétel, mintegy 2600 kg lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszer forgalomból történő kivonását. A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, de gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú szűzpecsenye is. A lejárt élelmiszerek között volt például 2015 novemberi minőségmegőrzési idejű virágméz, illetve 2016 januári lazacfilé. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A higiéniai problémákat a Jégtrade Kft. az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését.