Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Szó szerint végkiárusítás a CBA keleti exbástyájánál

2016.09.27. 16:26

A CBA korábbi keleti bástyája, a csődvédelem alatt álló Palóc Nagykereskedelmi Kft. újra megnyitotta félszáz boltját. A hálózat a csőd miatt új beszállítói szerződéseket nem tud kötni, a meglévő készleteit árusítja ki, a bevételből pedig lehetőség nyílhat arra, hogy valamit fizethessenek az augusztus óta bérüket váró dolgozóknak. A nyitással egyben megkezdődhet a jogi csata a Palóc Kft. és a CBA között – írja a Népszabadság.

Korábban mi is úgy értesültünk, hogy a cég a készlet kiárusítása erejéig újranyit, de jövője még mindig nem rendezett. A dolog érdekessége, hogy a Palóc üzletei CBA-ként nyitottak ki, holott az üzletlánc korábban felbontotta franchise-szerződését a salgótarjáni céggel, arra hivatkozva, hogy utóbbi szerződésszegést követett el.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban a lapnak  elmondta, hogy jogi lépéseket tesznek a Palóc Kft.-vel szemben. A Palóc háza táján elmondták: az újranyitott boltok közelében már láttak az üzleteket fotózgató alakokat.

A Népszabadság értesülései szerint mintegy 700 millió forintra tehető árukészlet maradt az üzletekben, míg a dolgozóiknak mintegy 200 millióval tartoznak. Így a készlet kiszórásából akár ki is fizethetnék majd a hoppon maradt munkásokat. A csőd előtt még 1200 embert foglalkoztató cégnél jelenleg 900-an dolgoznak, de a szakszervezetek őket is a távozásra biztatják.