Jenő
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Az axások novembertől OTP-sek lesznek

2016.10.04. 09:04

Az OTP Bank 2016. november 1-jétől átveszi az AXA Bank lakossági és vállalkozói ügyfeleinek számlavezetését, hiteleit és betéti állományát - írja közleményében a BankRáció.hu.

Az AXA értesítő levele után jövő héten az OTP Bank is megkezdi az AXA ügyfeleinek tájékoztatását az átállás részleteiről, de drágulással nem kell számolniuk az OTP-hez kerülő ügyfeleknek, mivel ezt jogszabály tiltja. Technikai változások azért lesznek, például változik a számlaszám.

Fontos az is, hogy a betéttel rendelkező ügyfeleknél a megtakarítás az első lejáratig automatikusan meghosszabbodik, akiknek pedig folyószámlahitele volt az előző banknál, automatikusan új folyószámlahitelt kapnak.

A bankváltás automatikusan történik majd, és a változtatásokról az érintettek részletes tájékoztatást kapnak levélben. Érdemes azonban pár fontos dologra figyelni. Például az axás ügyfeleknek javasolt ellenőrizniük az elérhetőségeiket, például a levelezési címüket, telefonszámukat, hogy a bank tájékoztatni tudja őket, szükség esetén frissíteni az adatokat.

Az axás ügyfelek új bankszámlaszámot kapnak, azok pedig, akiknek érvényes bankkártyájuk van az átvételkor, új kártyát is. A jelenlegi számlaszámról kimenő állandó megbízásokkal nincs teendő, azok automatikusan érvényben maradnak. Egy-egy átutalás, akár terhelésről, akár jóváírásról van szó, nem fog elveszni, ezek az új számlán jelennek majd meg.

A váltásban érintett, OTP-s számlával már rendelkező ügyfelek is új számlát, számlaszámot kapnak, azaz nem lesz számlaösszevonás. Az axás ügyfelek új számlái és számlaszáma novembertől lesznek élesek, ezért az érintetteknek november elején érdemes a munkáltatójukkal is közölni a változást, hogy a fizetésüket a jövőben az új számlára utalják. Ez egyben azt is jelenti, hogy az axás számlaszámok október 31-én éjfélkor megszűnnek, és az OTP-sek veszik át a helyüket.