Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az axások novembertől OTP-sek lesznek

2016.10.04. 09:04

Az OTP Bank 2016. november 1-jétől átveszi az AXA Bank lakossági és vállalkozói ügyfeleinek számlavezetését, hiteleit és betéti állományát - írja közleményében a BankRáció.hu.

Az AXA értesítő levele után jövő héten az OTP Bank is megkezdi az AXA ügyfeleinek tájékoztatását az átállás részleteiről, de drágulással nem kell számolniuk az OTP-hez kerülő ügyfeleknek, mivel ezt jogszabály tiltja. Technikai változások azért lesznek, például változik a számlaszám.

Fontos az is, hogy a betéttel rendelkező ügyfeleknél a megtakarítás az első lejáratig automatikusan meghosszabbodik, akiknek pedig folyószámlahitele volt az előző banknál, automatikusan új folyószámlahitelt kapnak.

A bankváltás automatikusan történik majd, és a változtatásokról az érintettek részletes tájékoztatást kapnak levélben. Érdemes azonban pár fontos dologra figyelni. Például az axás ügyfeleknek javasolt ellenőrizniük az elérhetőségeiket, például a levelezési címüket, telefonszámukat, hogy a bank tájékoztatni tudja őket, szükség esetén frissíteni az adatokat.

Az axás ügyfelek új bankszámlaszámot kapnak, azok pedig, akiknek érvényes bankkártyájuk van az átvételkor, új kártyát is. A jelenlegi számlaszámról kimenő állandó megbízásokkal nincs teendő, azok automatikusan érvényben maradnak. Egy-egy átutalás, akár terhelésről, akár jóváírásról van szó, nem fog elveszni, ezek az új számlán jelennek majd meg.

A váltásban érintett, OTP-s számlával már rendelkező ügyfelek is új számlát, számlaszámot kapnak, azaz nem lesz számlaösszevonás. Az axás ügyfelek új számlái és számlaszáma novembertől lesznek élesek, ezért az érintetteknek november elején érdemes a munkáltatójukkal is közölni a változást, hogy a fizetésüket a jövőben az új számlára utalják. Ez egyben azt is jelenti, hogy az axás számlaszámok október 31-én éjfélkor megszűnnek, és az OTP-sek veszik át a helyüket.