Pörgött a belföldi turizmus augusztusban

2016.10.11. 09:17

Augusztusban felpörgött a hazai turizmus: a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 6,8 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest, miközben a külföldi vendégeké csak 3,6 százalékkal emelkedett - derül ki a KSH új adataiból. 2016. augusztusban az előző év azonos hónapjához képest:

  • A külföldi vendégek száma 3,3, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 3,6%-kal (1 millió 995 ezerre) nőtt. A külföldivendég-éjszakák száma a kilenc turisztikai régióból nyolcban nőtt, a Balaton régióban csökkent.
  • A legjelentősebb küldő országok többségében nőtt a vendégéjszakában mért vendégforgalom. Leginkább a lengyel és cseh turisták töltöttek több időt itt (15 és 20 százalékos növekedés), de Hollandia, Olaszország és az Egyesült Királyság esetében is 3,9–8,7 közötti volt a bővülés. A német turisták viszont 12 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek magyar szálláshelyen ebben az időszakban.
  • A belföldi vendégek száma 4,7, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 6,8 százalékkal nőtt. A belföldivendég-éjszakák alapján mért forgalom kilenc turisztikai régióból hétben emelkedett, a Dél-Alföld régióban stagnált, a Tisza-taviban csökkent.