Tíz százalékkal nőhetnek a kgfb-díjak

2016.11.02. 11:06

Várhatóan 10-12 százalékkal emelkednek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak, és az új szerződések átlagos díja előreláthatólag 20 ezer forint körül alakul majd – derült ki a Netrisk.hu 14 biztosító árajánlatai alapján végzett gyorselemzéséből. 

Az összesítés szerint a kedd éjféli határidőig 11 biztosító hirdetett új kgfb-tarifát az év végi kampányidőszakra, további 3 biztosító a korábbi, évközi díjaival vesz részt az idei kampányban; ezekből látszik a 10-12 százalékos emelkedés. A pontosabb átlagdíjak, illetve a legtöbb ügyfelet szerző biztosítók listája az első néhány ezer megrendelés alapján, később lesz látható.

A Netrisk.hu szerint a biztosítók egyre kevésbé fókuszálnak a kötelezőkampányra. Ennek az egyik fő oka, hogy az összes hazai gépjárműnek már alig több mint harmada érintett.

Az MKB Általános Biztosító ügyfeleinek viszont mindenképpen érdemes lesz böngészni az ajánlatokat, mivel a cég minden januári évfordulós kgfb-szerződését felmondja majd, így az érintett 25 ezer ügyfélnek mindenképpen új kgfb-szerződést kell kötnie az év végi kampányban. Az összes év végi váltások száma azonban várhatóan még így sem lesz több 100-120 ezernél a Netrisk szerint.

A jelenlegi szerződések jövő évi indexdíját a biztosítóknak az évforduló előtt legalább 50 nappal kell eljuttatniuk az ügyfelekhez, akik ez alapján december elsejéig mondhatják fel jelenlegi szerződésüket.