Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Parragh: Díjat kellene szedni a magán-egészségügyi szolgáltatóktól

2016.11.10. 07:02

"Rövid távú gondolkodásnak tartom, ha valaki azt kéri számon, mit kap ő személy szerint a befizetett forintjaiért" - mondta Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Heti Válasznak adott interjúban arra reagálva, hogy a vállalkozók egy részének továbbra is fáj a kötelező kamarai regisztrációs díj.

Parragh szerint a kamara 10 milliárdos bevételének csak elenyésző hányada származik regisztrációs díjból, vagyis nem ez finanszírozza a működésüket. A gazdaság meg akkor lesz sikeres, ha a gazdaságszervezés is az, ebben vesz részt a kamara, lobbiznak a kormánynál a kis szolgáltatók és üzemek érdekében, közel ötven program megalkotásában, végrehajtásában vettek már részt. Szerinte az általuk szorgalmazott duális képzés eredményei is őket igazolják.

Az online pénztárgép az egyik legsikeresebb gazdaságfehérítő eszköz, viszont kis falusi fodrászatoknak ez sok esetben kigazdálkodhatatlan lenne, így jó, hogy náluk végül nem vezetik be. A fogászatoknál meg annyi a külföldi vendég, hogy ott a biztosítók miatt egyébként is gyakrabb a számlázás.

Az egészségügyben is van mit tenni, a magánellátásban dolgozó orvosok ugyanis olyasmiért is külön pénzt kérnek, amit amúgy OEP által finanszírozott eszközzel végeznek. De itt sem a pénztárgép a megoldás, jobb lenne például licencdíjat szedni egyes egészségügyi ágakban, amelyet a magánszolgáltatóknak be kell fizetniük.