Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

100-ból 4 magyarnak van végrendelete

2016.11.15. 08:10

Száz emberből mindössze négy embernek van végrendelete Magyarországon, és az életkor előrehaladtával egyre kevésbé tartják fontosnak az emberek, hogy készítsenek - írja a Magyar Hírlap a 4Life Direct országos reprezentatív kutatására hivatkozva.

A válaszadók 86 százaléka mondta azt, hogy tisztában van azzal, hogy mi történik végrendelkezés nélkül a vagyonával a halála után, 8 százalék viszont azt mondta, nem tudja mi lesz a pénzével. A maradék hat százalékot nem érdekli a dolog.

Mindössze a válaszadók harmada gondolta úgy, hogy fontos végrendeletet írni, negyedük szerint ez egyáltalán nem fontos.  A magyarok közel fele halála után sem jótékonykodna a hagyatékából. Nemek és településtípusok alapján nincs nagy eltérés, viszont a gazdagabb válaszadók nagyon arányban tartják fontosnak a végrendelkezést.

A lap cikke szerint egyébként végrendeletet csinálni nem túl bonyolult feladat: Saját kezűleg írt és aláírt végrendelet készítése esetén tanúk közreműködésére sincs szükség, de ha nem magunk készítjük, akkor két tanú vagy közjegyző jelenléte szükséges.