Horrorfilmet forgattak Tolna megyében

2016.11.16. 08:58

Amikor a Nébih, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal bezárat egy üzletet, cukrászdát, pékséget, húsboltot, mindig elképesztő képeket és videókat készítenek az áldatlan állapotokról. De most Tolna megyében egészen konkrétan európai filmfesztiválokra szánt művet készítettek. 

A Nébih ellenőrei illegális húsforgalmazás és élelmiszer-előállítás gyanúja miatt tartottak egyszerre két megyében, négy helyszínen ellenőrzést. Az egyik Tolna megyei húsboltban többek között engedély nélkül előállított, nem megfelelő higiénia körülmények között tárolt, tiltott módon lefagyasztott, valamint jelöletlen termékeket is találtak a szakemberek. A húsboltból főzőkonyhákra és büfékbe is szállítottak húst és húskészítményeket. Az áru egy részét az üzlethez tartozó garázsban tárolták, ahol húsdarabolást és élelmiszer-előállítást is végeztek, noha a vállalkozó ehhez engedéllyel nem rendelkezett, írják.

De könyörgöm, tegyék fel azt a fülest, csavarják fel a hangerőt, kapcsolják le a világítást, dőljenek hátra, mert kezdődik a RETTEGÉS:

Az ellenőrök összesen 1150 kg élelmiszer forgalomból történő kivonását és megsemmisítését rendelték el. A termékek között tőkehús, szalonna, darabolt baromfi és különböző húskészítmények is voltak. Az engedély nélkül végzett élelmiszer-előállítói tevékenységet a Nébih szakemberei azonnali hatállyal megtiltották.