Őrjöngenek vegánok az új ötfontos miatt

2016.11.29. 18:35

Bojkottálják a vegánok az új ötfontos bankjegyet, miután hétfőn kiderült, állati zsírt is felhasználnak a gyártása során - írja a Standard. A Bank of England egy kérdésre válaszolva, Twitteren erősítette meg, hogy a bankjegy nyomokban faggyút tartalmaz.

Úgy tűnik, a vegánokat megint nem vették figyelembe, ami elég sértő, mert egy egyre növekvő rétegről van szó

– mondta a kérdést feltevő Steffi Rox, aki egyáltalán nem örül neki, hogy egy állati eredetű dolog van a zsebében. Annyira nem, hogy mostantól nem is hajlandó használni az új ötfontost, szerinte elfogadhatatlan, hogy állati zsírt tartalmaz. Ráadásul nem csak magánszemélyként fogja ezentúl bojkottálni a bankjegyet, hanem az általa irányított Nice Mums nevű szervezet sem fogja többet elfogadni. 

A nő reméli, hogy más vegán üzletemberek is hasonlóan cselekednek és az állatbarátokra is számít. Az biztos, hogy nincs egyedül, ugyanis több másik vegán is elítélte, hogy a bank hozzájárul az állatok szenvedéséhez, a faggyú használata elleni petíciót pedig már majdnem 20 ezer ember írta alá.

Az új ötfontos megjelenése óta egyébként számos kalandba keveredett már. Először az derült ki róla, hogy hanglemezeket is lejátszik, utána pedig a különleges szériaszámú, csillagászati áron eladott, de ki nem fizetett ötfontos történetéről lehetett olvasni.  • Hírek
  • Hírek