Jolán, Vid
13 °C
27 °C

Több száz termelő pénze ragadt a malomipari cégben

2016.12.09. 08:17 Módosítva: 2016.12.09. 08:19

Ha a kormány nem segít valahogy a Sikér Zrt. csődje miatt pénz nélkül maradó termelőkön, olyan tragikus helyzet állhat elő, amilyen a Hajdú-Bét felszámolásakor - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint kétszáz ember pénze - esetenként tíz-, százmilliós tétel - ragadt bent az ország egyik legnagyobb, felszámolás alatt álló malomipari vállalkozásában, amelynek már tavaly 7,9 milliárdos tartozása volt. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Sikér termelőinek megsegítéséről nincs szó, viszont felbukkant a vagyon környékén Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc is. Az  OTP-vezér állítólag a  szekszárdi malmot szeretné megszerezni, a felcsúti polgármester pedig a  bicskei malomra hajthat. 

A Sikér nagyon gyorsan ment csődbe, 2014-ben még 10 milliárdos forgalma volt, a Széchenyi Bank bedőlése azonban súlyosan érintette a vállalatot, aztán jött egy több száz milliós versenyhivatali bírság is, ezért a cég vezetői 2016 elején csődvédelmet kértek.

A Sikért nemrég stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány, ez pedig a Magyar Nemzet szerint arra utal, hogy a malmok új tulajdonosait már ki is választották. Igaz, az új tulajdonosokat egyelőre még hátráltatja, hogy a Sikér vagyonának értékbecslése még folyik.