Árpád
-2 °C
4 °C

Ezek Budapest legdrágább utcái

2016.12.14. 11:41

Visszaesőben van Buda és a II. kerület, feljövőben a belváros és az V. kerület, legalábbis ha azt nézzük, hogy hol a legdrágábbak a lakóingatlanok a fővárosban – derült ki az ingatlan.com elemzéséből.

A cég szerint míg 2006 és 2014 között jellemzően a budai kerületben hirdették meg a legdrágább házakat, addig az utóbbi egy-két évben a belvárosi luxuslakások  már a II. kerületi villákat is túlszárnyalják az ár tekintetében. 

És az is elemzés arra is választ ad, hogy melyek Budapest legdrágább utcái:

  • Az V. kerületben a Vörösmarty téri, az Apáczai Csere János utcai, a Kossuth Lajos utcai és a Galamb utcai lakásokat hirdették a legmagasabb áron.
  • A II. kerület renoméját a rózsadombi Barlang utca próbálta védeni, 
  • de felkerült a legdrágább helyek listájára a III. kerületi Remetehegyi út, amely a Bécsi úttal párhuzamosan, a Szent Margit kórház fölött húzódik a hegyoldalban.

Ha azt nézzük, hogy az elmúlt tíz évben melyek voltak a legdrágább helyek, akkor az V. kerületben szintén a Vörösmarty tér, illetve a Dorottya utca számít kiemelkedőnek. Budáról az I. kerületi Orom utca, a II. kerületi Józsefhegyi utca kifejezetten drága, de a városi Duna-parti lakások közül is sokat hirdetnek borsos áron, például a Lechner Ödön fasor és a Marina Sétány lakásai is a legdrágábbak közé sorolhatók.

Az V. kerület népszerűségét az elemzés több tényezővel magyarázta. Az utóbbi években eleve felértékelődtek a központhoz közelebb lévő lakóingatlanok, emellett a befektetési célú lakásvásárlások és a lakáshotelek terepe lett a kerület, amely a külföldi befektetők számára is fókusztérséget jelent.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?