Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Négymilliárdos rendkívüli vesztesége lesz az FHB-nak

2016.12.22. 19:23

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. negyedik negyedéves nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolójában várhatóan 4 milliárd forintos rendkívüli veszteséget okoz az adótörvények módosítása, ami azonban nem érinti a magyar számviteli szabályok szerinti mérlegét és a csoport tőkehelyzetét sem - közölte a bank a tőzsde honlapján.

A társasági adó mértékének csökkentésére vonatkozó törvénymódosítás jelentős mértékű változást eredményez a negyedik negyedévi, IFRS alapján készített pénzügyi kimutatásban - írja a közlemény alapján az MTI. Ez a halasztott adó követelés jövőbeni mértékét érinti, amit eddigi beszámolóiban a társaság a korábban hatályos, magasabb adókulccsal kalkulált, a kulcs csökkentése viszont csökkenti a halasztott adó követelés 2017. évtől figyelembe vehető összegét.

Azt írják, ez az egyszeri negatív hatás sem a társaság, illetve a csoporttagok magyar számviteli szabályok szerinti egyedi éves beszámolójára, sem a társaság, valamint az FHB-csoport tőkehelyzetére semmilyen negatív hatást nem gyakorol.