Edina
-12 °C
-3 °C

Erzsébet-utalványok: a posta teljesítette a száz százalékot

2016.12.31. 13:52

A Magyar Posta a vállalt határidő előtt teljesítette az Erzsébet-utalványok kézbesítését, közölte az állami vállalat. December 24-ig 92,5 százalékos volt a mutató, péntekre meglett a száz százalék. 

Az át nem vett utalványokat a címhez tartozó letéti postákra vitték, ezekért tíz munkanapon belül lehet elmenni. Azokon a postákon, ahol nagy a forgalom, és van elég hely, külön ablakokat nyitottak az Erzsébet-utalványokért érkezőknek.

Ha valaki tíz munkanapon belül sem tudja átvenni a küldeményt, akkor az ismételt kiküldés iránti kérelmet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál kell beadni. Ennek határideje február 28., ez után már nem is lehet hozzájutni a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványhoz.

Karácsony előtt nagyon sok probléma volt a kézbesítésekkel, a postai dolgozók túlterheltségre panaszkodtak. A káosz a Black Friday-jel kezdődött, nem tudták tartani a lépést az online rendelésekkel, végül az Erzsébet-utalvány körüli huzavona tette próbára a céget.